Wat is assertiviteit? Kan het worden gebruikt om agressie te stoppen?

Wat is assertiviteit? Kan het worden gebruikt om agressie te stoppen?

Veel mensen weten misschien niet wat assertiviteit betekent, maar degenen die het in hun leven hebben meegemaakt, zullen je vertellen dat het een van de belangrijkste eigenschappen is die je kunt leren. Er is niets frustrerender voor iemand om assertief te zijn in zijn interacties met anderen, maar zijn of haar eigen kracht en gebrek aan assertiviteit niet te erkennen. Dit artikel laat zien hoe je assertiever kunt worden. Als je deze vaardigheid eenmaal onder de knie hebt, zul je merken dat je relaties met anderen veel gelukkiger zijn en dat je eigen zelfvertrouwen naar nieuwe hoogten stijgt.

Wat is assertiviteit

Assertiviteit, in de wereld van psychotherapie en psychologie, is in feite het vermogen om zelfverzekerd en assertief te zijn zonder al te agressief of opdringerig te zijn . In de wereld van therapie en gedragsbeheer is het een nuttige vaardigheid om te hebben, omdat het kan helpen bij het verminderen van agressief gedrag bij patiënten zonder assertiviteit. Het is niet ongebruikelijk dat mensen passief zijn, maar dit passieve gedrag kan een onderliggende agressieve mentaliteit verbergen. Het goede nieuws is dat als je kunt leren assertiever te zijn, zelfs passieve mensen minder agressief en assertiever kunnen gaan spelen.

Om assertief te worden, moet je eerst werken aan het minimaliseren van je eigen gevoelens van agressie. U moet het verschil leren herkennen tussen oprechte gevoelens van woede en overdreven gevoelens die tot agressie kunnen leiden, en u moet er de tijd voor nemen. Als het gaat om therapie en gedragsbeheer, zijn assertiviteitsvaardigheden vaak veel moeilijker te beheersen, omdat we allemaal verschillende ervaringen hebben en de neiging hebben om ons eigen gevoel van agressie of vijandigheid op te pikken. Als je het gevoel hebt dat je asociaal gedrag vertoont, zijn er veel gedragstherapieën en behandelingen die je kunt proberen.

Zoek meer informatie op: https://www.assertiviteitenzelfvertrouwencursus.nl/