Vind de kwadraten van reële getallen

Vind de kwadraten van reële getallen

Wat is de formule voor de kwadraten van elk niet-negatief reëel getal? Een paar getallen is een perfect (een perfect vierkant) als de vierkantswortel een priemgetal is; wat betekent dat het het product is van een priemgetal met zichzelf. Dus hier blijkt de vierkantswortel van 97 9,849 te zijn, wat de som is van de kwadraten van het priemgetal. Daarom is de formule voor de vierkanten van 97 -9, -8, -7, -6, -5, -4, -3 en -2. En de drievoudige factor, de grote ratio, zal 1.6180 zijn.

Terwijl elk priemgetal slechts één factor heeft (een priemgetal met zichzelf), zijn er een paar priemgetallen die meer dan één factor hebben. Voor deze getallen moet je de veelvouden van één tot en met drie optellen bij het priemgetal waarmee je te maken hebt, en dan vermenigvuldig je het product met de som van alle kwadraten. Als je bijvoorbeeld het priemgetal 9 hebt, dan is de formule voor de kwadraten van dit getal: 9 * (3 * (2 * (1,6)) = 9. Daarom moet je bij reële getallen rekening houden met de factoren die belangrijke opmerkingen zijn.

Nog een laatste ding over de formule voor de kwadraten van reële getallen waarmee we te maken hebben: als je een reëel getal hebt (laten we het N noemen) en je wilt weten wat de vierkantswortel is, hoef je alleen maar te zoeken de derdemachtswortel van N, die N – 1 is. (De vierkanten van N zijn onafhankelijk, dus als je een van de vierkanten verandert, verander je ook de derdemachtswortel). Daarom, om de wiens vierkantswortel N is, hoef je alleen maar de eerste en laatste priemfactoren van N te nemen, die beide positieve getallen zijn (de eerste is negatief) en hun vierkantswortels te vinden met behulp van een formule zoals Oplosser -Klem. Met behulp van de bovenstaande informatie kunt u gemakkelijk elk wiskundig probleem oplossen dat u in uw vrije tijd tegenkomt.

Meer weten? Klik dan hier: test1234